Leeg Menu

Martin Žampach

 

Martin Žampach, een bekroonde ontwerper, hij heeft Glass Art gestudeer aan de Secondary Art School in Luhačovice, Tsjechië. In 2006 studeerde hij af op Industrial Design aan de Tomas Bata University in Zlín, Tsjechië Aan de Academy of Fine Arts in Krakow, Polen, heeft hij Product design gestudeerd.
Hij specialiseert zich in product en industrieel design met een nadruk op glas ontwerp. Zijn ervaring is zeer divers en multicultureel: hij heeft gewerkt voor een architecten bureau in Londrina in Brazilië; voor de bekende design studio CuldeSac in Valencia, Spanje; de grootste Russische design studio Art Lebedev Studio in Moskou en design studio FLEX/coccoon, waar hij heeft gewerkt aan verpakkingen en industrieel ontwerp.
Hij woont en werkt momenteel in Praag, Tsjechië als een zelfstandig ontwerper.

WAVE 01 – 3D GEPRINTE VAAS – PROTOTYPE
30 december, 2013
Ontwikkeling van een nieuw product welke met 3D printen geproduceerd kan worden. Resultaat van voortdurende ontwikkeling en bestudering van de FDM (FFF) 3D print technologie. In verdere ontwikkeling om de vorm te verfijnen met behoud van het ontwerp, terwijl een optimale printtijd wordt gerealiseerd.
WAVE 01|02|03|04 – FINAL
20 Mei, 2014
Definitieve vormen van de 3D geprinte vazen in FDM (FFF) technologie. Kunnen naar wens geprint worden in elke kleur welke te verkrijgen is. Dit product is speciaal ontworpen voor 3D printen. Resultaat van voortdurende ontwikkeling en het bestuderen van de FDM (FFF) technologie. De ontwikkeling was erop gericht om de printtijd te optimaliseren terwijl het originele ontwerp gehandhaafd bleef en geen extra support materiaal nodig was bij het printen. Het kan geprint worden in 0,3mm laaghoogte en behoud dan nog steeds dezelfde uitstraling. De zichtbare lagen vormen dan zelfs een extra nadruk op het ontwerp.RIBONE – LAMPEKAPPEN
21 augustus, 2014
 
Deze lampenkappen zijn geïnspireerd op de visuele verschijning van koellichamen welke bijvoorbeeld op industriële lampen aanwezig zijn en tegenwoordig ook op LED lampen. Dit ontwerp kan in een groot aantal vormen en kleuren geproduceerd worden met behulp van 3D print technologie. Het ontwerp kan eenvoudig aangepast worden om elk type fitting, lamp of enig welke andere eis van de klant te realiseren.
De lampenkappen kunnen onder andere van PLA gemaakt worden met behulp van een 3D printer. Bij het ontwerpen van deze kappen is het kunnen 3D printen en de werking van de technologie de grondslag voor de vorm geweest. Er wordt zo weinig mogelijk materiaal gebruikt en zonder gebruik te maken van extra ondersteuningsmateriaal terwijl de kap in een zo kort mogelijke printtijd geproduceerd kan worden en toch stevig is.
 
SPIRAL 01|02|03|04
6 oktober, 2014

Een ander voorbeeld van het voortdurende onderzoek naar 3D printen met de FDM technologie. Deze ontwerpen zijn nog verder geoptimaliseerd met behoud van de originele vorm terwijl toch een kortere printtijd is gerealiseerd. Deze ontwerpen zijn zelfs in een kortere tijd te printen als de WAVE collectie.
De vazen uit de WAVE collectie behoren tot een van de meest geprinte ontwerpen ter wereld.
 
ICEBLOX
3 maart, 2008
ICEBLOX ijsblokjesvorm is een speelse accessoire voor elke thuis bar. ICEBLOX siliconenmal kan ook gebruikt worden voor het maken van jam of koekjes. 100% food grade silicone. Dit is een zeer fraaie ijsblokjesvorm, welke de gamers onder ons doet denken aan het spel Tetris!  Formaat: 140x250x20