Leeg Menu

Printers

 Tribal Mind Solutions is reseller van Felix 3D printers, Felix Printers is een Nederlands 3D printermerk, gestart door Guillaume en Wilgo Feliksdal.

Deze printers zijn opvallend door hun bouwvorm, bouwkwaliteit, gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Felix printers is ontstaan in 2010, wanneer Guillaume  besluit om een ​​humanoide robot te bouwen die hij tijdens zijn studie en tijdens de eerste jaren van zijn carrière ontwikkelde. Om de benodigde onderdelen voor zijn robot te creëren, kocht Guillaume een DIY-kit RepRap 3D printer. De uiteindelijke kwaliteit van de prints van zijn RepRap-machine vond hij teleurstellend en hij zag veel ruimte voor verbetering. Het idee om zijn eigen 3D-printer te ontwikkelen en te bouwen is op dat moment geboren.
In 2011 begon samen met Wilgo Feliksdal zijn vader Guillaume FELIX printers. De eerste 3D-printer die ze te koop aanboden, was de FELIX 1.0. De vraag naar de FELIX 1.0 was groot. Om de aan de vraag te voldoen, hadden zij hun kantoor en ‘fabriek’ thuis. Bij hen thuis stonden ongeveer 10 printers om aan de vraag naar onderdelen voor de productie van de printers te kunnen voldoen.
Na amper een jaar besloten Guillaume en zijn vader om naar een echt kantoor te gaan. Met de innovatie kracht van Guillaume en de management en sales ervaring van Wilgo vormen ze een goed team. Zelfs in deze snelle omgeving op het gebied van 3D-afdrukken maakten ze een professionele en vliegende start. Het was het begin van een bedrijf dat uiteindelijk zou werken met een grote selectie van resellers en het merk wordt over de gehele wereld verkocht.
Hun idee was, en is nog steeds, het creëren van producten die geschikt zijn voor het doel en welke eenvoudig zijn up te graden. dit is duidelijk zichtbaar in het ontwerp – er is geen enkele bout, schroef of buis te veel. Elk onderdeel in een FELIX 3D printer heeft een specifiek doel.
In 2015 werd het tijd voor een groter kantoor sinds het bedrijf groeide tot ongeveer 12 medewerkers. Het netwerk van resellers groeide naar ongeveer 50. In hetzelfde jaar bracht FELIXprinters 3D-afdrukken op een heel nieuw niveau met hun eerste 3D-printer in de Professional Series, de FELIX Pro 1.

       Felix Pro 2 Touch
 De Felix Tec en Felix Pro 2 Touch