Leeg Menu

  • slider_refil_01

    refil Double Green

    Filament geproduceerd uit oude groene PET flessen, double Green dus!

refil produceerd filamenten uit gerecyclede kunststoffen, zaols PET, HIPs en ABS.

Refil is opgericht door het Rotterdamse ontwerpbureau Better Future Factory (BFF), opgericht door vijf alumni van de Technische Universiteit Delft. BFF is een multidisciplinair ontwerp en engineering bedrijf. BFF vindt en ontwikkelt creatieve, maar realistische en duurzame oplossingen door de essentiële principes van de circulaire economie op te nemen. We werken aan drukproblemen zoals het plastic afvalprobleem. We herstellen, hergebruiken en hergebruiken zoveel mogelijk materialen om de druk op het milieu en bedrijven te beperken die te maken hebben met groeiende bronnenbelemmeringen. BFF werkt aan internationale uitdagende projecten in samenwerking met een breed netwerk van experts, partners en liefhebbers.

 

3D-afdrukken is vandaag de meest trendy industriële revolutie. Bij Refil streeft men ernaar om het ook duurzaam te maken. Waarom blijven we nieuwe kunststoffen gebruiken, als er zoveel oud plastic is, kunnen we het opnieuw gebruiken?
Op dit moment wordt het meeste plastic afval als waardeloos gezien, het komt uiteindelijk terecht in stortplaatsen of verbrandingsinstallaties. Slechts een klein deel van het plastic afval wordt gerecycled. Helaas eindigt veel plastic afval in onze rivieren, de zee (zogenaamde “plastic soep”), bossen en zelfs bij dieren. Plastic afval is een wereldwijd probleem en verstoort onze voedselketen en ecosysteem. Bovendien is kunststof gemaakt van olie, en deze bron is niet oneindig beschikbaar. Het is tijd dat we verantwoordelijkheid nemen en we slimmer gebruik maken van onze middelen. Het is tijd om te veranderen en te beginnen met recycling.